Platforma de business Factory 4.0, lansată la Sibiu

Peste 80 de antreprenori, angajați din industrie, experți și specialiști în tehnologie au participat pe 8 iulie, la Sibiu, la lansarea platformei de business FACTORY 4.0,  un proiect menit să  faciliteze comunicarea și implementarea noilor tehnologii și a expertizei în materie în cât mai multe sectoare industriale.

Dezvoltat de Academia Industrială, proiectul este susținut de companiile de tehnologie IFM ELECTRONIC, Bosch Rexroth, Phoenix Contact, KUKA și EPLAN.

Experții acestor firme germane au prezentat, în cadrul workshop-ului desfășurat la Hotel Ramada, cele mai noi soluții în materie de digitalizare, robotizare,  securitate cibernetică, automatizare în industrie, pregătirea angajaților pentru Industry 4.0 și modul în care companiile pot trece de la concept la proiecte concrete.

,, Digitalizarea proceselor și pregătirea angajaților pentru Industry 4.0 reprezintă modalitățile prin care companiile își vor asigura competitivitatea pe termen mediu și lung’’, a declarat Marius Hărătău, General  Manager, Academia Industrială.

Într-o economie tot mai conectată, în care inovația, tehnologia și robotizarea se află în prim-plan, dezvoltarea unei strategii de adaptare a proceselor și resurselor umane la Industry 4.0 – a patra revoluție industrială a devenit o necesitate.

,,Securitatea cibernetică și integrarea proceselor automatizate în rețelele IT sunt încă în zona de început în România. Înțelegerea riscurilor, avantajelor ce pot fi obținute și a modului de adaptare a sistemelor la realitatea tehnologică reprezintă primii pași pentru a aduce fabrica viitorului în prezent”, a declarat Cătălin Lepinzean, business development manager Phoenix Contact.

,,Procesele de fabricație eficiente și orientate spre client sunt favorizate de fuziunea dintre sistemele de fabricație și IT, de sincronizarea proceselor, dar și de mașinile ce, autonom, iau decizii în timp real”, a declarat Sergiu Șarlea, director tehnic Bosch Rexroth.

Proiectul Factory 4.0, a cărui primă ediție s-a desfășurat la Sibiu, vine în întâmpinarea mediului de afaceri cu soluții tehnologice de ultimă generație și  module de training în acest sector.

În cadrul primului eveniment, experții Academia Industrială, IFM ELECTRONIC, Bosch Rexroth, Phoenix Contact, KUKA și EPLAN au prezentat, în cadrul celor șase module teoretice și șase  ateliere de lucru, informații  esențiale despre proiectele de digitalizare, de la automatizare și Big Data & Analytics, la Integrarea sistemelor, Simularea realității, Internet of things, Securitatea  Cibernetică, Servicii Cloud, Print 3d și Realitatea Augumentată.

,,Industry 4.0 înseamnă în primul rând conectivitate. Îmbunătățirea proceselor pornește de la starea de lucruri actuală. Pentru aceasta este nevoie de analiză, iar pentru analiză este nevoie de date care vin din monitorizarea permanentă”, a declarat Leonard Girend, system sales engineer, IFM Electronic.

In cadrul workshop-ului, au fost abordate teme precum ,, Industry 4.0: oameni, procese și tehnologii’’; Optimizarea costurilor și eficientizarea proceselor de  inginerie complexe’’; ,,Industry 4.0 – O revoluție în robotică’’; ,,Securitate cibernetică și automatizare în fabrica viitorului’’.

,,Automatizarea cu ajutorul roboților este o mega-tendință. În ultimii ani, KUKA a evoluat și evoluează într-un mediu foarte dinamic, orientat spre inovație, care se reinventează în permanență”, a declarat Sebesi Norbert, sales manager KUKA.

,, Cursurile de perfecționare, trainingurile și workshop-urile  sunt de natură să asigure companiilor vizate un avantaj semnificativ în  asigurarea tranziției la Industry 4.0, la economia  viitorului’’, afirmă Marius Hărătău.

Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *