FACTORY 4.0. Două treimi dintre companiile românești sunt decise să investească semnificativ în digitalizare

Două treimi dintre companiile românești sunt decise să investească semnificativ în digitalizare, în următorii trei ani, în condițiile în care 80% se confruntă, printre altele, cu problema resursei umane calificate. 79% vizează investiții în producție, 50% în control și 46% în planificare, arată rezultatele unui studiu realizat în rândul a peste 300 de companii din industria românească.

Problema lipsei resurselor umane afectează întreaga piață a muncii din România, iar companiile din industrie se îndreaptă tot mai mult spre tehnologie, automatizare și digitalizarea proceselor, arată concluziile studiului de percepție ,,Digitalizarea în companiile industriale din România’’, realizat de Cult Market Research, la comanda Academia Industrială.

Potrivit studiului, majoritatea companiilor (74%) consideră că digitalizarea, reprezentată de noile tehnologii, robotizare,  servicii cloud, sisteme inteligente și Big data, reprezintă principalul factor ce poate contribui la creșterea eficienței activității desfășurate. Pe lângă digitalizare,modernizarea și formarea forței de muncă reprezintă, de asemenea, aspecte ce pot crește eficiența companiilor, în opinia a 61% dintre companii.

49% mizează pe digitalizare pentru reorganizarea proceselor, 25% pentru îmbunătățirea condițiilor de muncă, iar 15% prin mecanizare.

Detalii despre schimbările fundamentale prin care trece economia mondială vor fi prezentate de către specialiștii de la IFM Electronic, Bosch Rexroth, Phoenix Contact, KUKA și EPLAN, în cadrul Factory 4.0, un eveniment în premieră, organizat la Sibiu, pe 8 iulie, de Academia Industrială.

În cadrul Factory 4.0, eveniment ce se va desfășura la Hotel Ramada, experții vor prezenta, în cadrul celor șase module teoretice și șase  ateliere de lucru, la care participarea este gratuită, informații  esențiale despre proiectele de digitalizare, de la automatizare și Big Data & Analytics, la Integrarea sistemelor, Simularea realității, Internet of things, Securitatea  Cibernetică, Servicii Cloud, Print 3d și Realitatea Augumentată.

Dacă vreți să participați la Factory 4.0, vă puteți înscrie pe www.factory40.ro. Atenție, locurile sunt limitate.